2013. április 25., csütörtök

Spenótos quiche

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • pici víz (ha nem állna össze)
A töltelékhez:

  • 1/2 csokor spenót
  • 1 ek olívaolaj
  • 600 ml reszelt sajt
  • 1 édes hagyma
  • 4 tojás
  • 240 ml tej
  • bors

Elkészítés:

  1. 1. Gyúrjuk össze a tésztát, és tegyük hűtőbe egy fél vagy egy órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Tisztítsuk meg a spenótot és a hagymát, majd aprítsuk fel őket.
  4. A hagymát pároljuk meg az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, ne égjen meg!
  5. Reszeljük le a sajtot közben. Többféle sajtot is használhatunk egyszerre. Legyünk kreatívak!
  6. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, majd a megpárolt hagymát.
  7. Vegyük elő a tésztát, béleljük ki a quiche formánkat vele, majd jöhet a töltelék.
  8. Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg már nem rezeg a töltelék teteje.

Forrás: Dudik Éva (ford. Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése