2013. április 28., vasárnap

Spenótos brownie


Hozzávalók:

  • 280 g friss spenót
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 g liszt
  • frissen tört bors
  • 3 g sütőpor
  • 2 tojás
  • 240 ml tej
  • 115 g olvasztott vaj
  • 200 g mozzarella

Elkészítés:
  1. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
  3. Az előbbi 3 összetevőt ügyesen felaprítjuk. Ha van gépünk hozzá, azzal a legjobb.
  4. Kimérjük a hozzávalókat, és a száraz anyagokat összeöntjük.
  5. A lisztes egyveleghez adjuk a folyékony (tojás, tej, olvasztott vaj) anyagokat. Ebbe forgatjuk bele a sajtot és a spenótot.
  6. Fűszerezzük.
  7. Egy nagyobb tepsit finoman kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát. Elsimítjuk.
  8.  A sütőt előmelegítjük.
  9. A süteményt kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával bizonyosodunk meg arról, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, úgy a legfinomabb!

Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése