2013. április 22., hétfő

Meleg rukkolasaláta


Egyenesen a dobozból Nektek! 

Hozzávalók:



  • 6 szem kifliburgonya
  • 1 alma
  • 1 marék rukkola
  • 1 marék dió
  • 1 ek vaj
  • méz
  • lenolaj (hidegen sajtolt olaj)
  • bors

Elkészítés: 

  1. A rukkolát alaposan megmossuk, majd konyharuhán megszárítgatjuk.
  2. A kifliburgonyát megmossuk, héjában megfőzzük.
  3. Az almát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy serpenyőben megpirítjuk a durvára aprított diót.
  5. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk fel, az almaszeleteket kisütjük benne. Közben egy kis mézet csurgatunk az almára.
  6. Ha a burgonya megfőtt, egy picit lehűtjük, és meghámozzuk, majd vékony karikákra szeljük.
  7. A burgonyaszeleteket elhelyezzük egy tányéron. Nagyon finoman megsózzuk - ha szeretnénk -, lenolajjal picit meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát. Majd következzen a megsült alma és a pirított dió.
  8. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk a végén.

    Forrás: L. Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése