2013. április 29., hétfő

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával NOSALTY

Hozzávalók:

  • 32 mángoldlevél-szár
  • 20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
  • 3 fej hagyma
  • ecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citom leve
  • csokor petrezselyemzöld
  • csokor snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. szárított bazsalikom
  • 1 mk. szárított szurokfű
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 1 mk. szárított majoranna
  • frissen őrölt bors
Elkészítés:
  1. A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  2. Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
  3. Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
  4. A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
  5. Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
  6. Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mangoldszar-salata-zolbabbal-hagymaval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése