2013. április 25., csütörtök

Edit sóskalevese


Hozzávalók:
  • nagy adag sóska (figyeljünk a mennyiségre, mert összeesik)
  • vaj
  • húsleves (esetleg kocka)
  • kevés felaprított füstölt hús (tarja)
  • pici só
  • cukor (ízlés szerint)
  • tejföl vagy tejszín
  • pirított zsemlekocka

Elkészítés:
  1. A recept megálmodója, Edit szerint a sóska még a spenótnál is jobban összeesik, így egy szatyor sóskából lesz kb. egy négytagú családnak elegendő leves. A sóskát ugyanúgy kell megtisztítani, mint a spenótot: a szárával együtt tépjük ki a középső nagy levéleret. 
  2. A sóskát apróra vágjuk, vajon megdinszteljük, majd amikor összeesik, felengedjük vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát vagy felöntjük húslevessel.
  3. Aztán jöhet egy kevés, apróra darabolt füstölt hús.
  4. Adunk hozzá egy kevés sót és több evőkanálnyi cukrot. Addig kell cukroznunk, amíg kellemes íze nem lesz.
  5. Rotyogtatjuk kicsit, majd tejfölt vagy tejszínt öntünk hozzá, még egyszer felforraljuk, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
  6. Turmixolni nem feltétlenül kell, a sóska (majdnem teljesen) szétfő magától.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése