2013. április 29., hétfő

Hagymás-sonkás frittata

Ötlet gyors ebédhez vagy vacsorához:

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg ricotta (nálam zöldfűszeres)
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg zsíros sajt
  • néhány vékony szelet sonka (elhagyható)
  • bors

Elkészítés:

  1. A tojásokat felverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
  2. A felaprított póréhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megpároljuk néhány perc alatt. Hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy piteformát kivajazunk, és beleöntjük a tojásos egyveleget.
  6. A sütőbe toljuk, majd ha már kb. 80 %-ban megsült az étel, a tetején ízlésesen elhelyezzük a ricottát és a néhány szelet sonkát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Lengyel Zsuzsa - Blikk Nők Konyha 2009. ápr. alapján (átdolgozott recept)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése